vizesialmak.com

Vize Almanın En Kolay Yolu...

+90 232 425 4940

+90 549 740 2165
Vize Ana Sayfa Vize Başvurusu Vize Formları Vize İşlemeleri Vize İstemeyen Ülkeler Vize Nasıl Alınır Hakkımızda Vize İletişim

Yeminli Tercüman | Yeminli Tercüme | İzmir Tercüme | Noter Tasdikli Tercüme | Çeviri Bürosu | Çevirmen | İngiltere'de Dil Okulu | İngiltere Vize Uzmanı

Vize İşlemleri

   Amerika Vizesi Almak
    Schengen Vizesi Almak
  İngiltere Vizesi Almak
    İspanya Vizesi Almak
   Fransa Vizesi Almak
    Dubai Vizesi Almak
    Almanya Vizesi Almak
   Avustralya Vizesi Almak
   Hollanda Vize Almak
    Avusturya Vize Almak
    İtalya Vizesi Almak
    Belçika Vizesi Almak
   Japonya Vizesi Almak
    Kanada Vizesi Almak
    Rusya Vizesi Almak
   Brezilya Vizesi Almak
    İsviçre Vizesi Almak
    Norveç Vizesi Almak
    Ukrayna Vizesi Almak
   Meksika Vizesi Almak
   Mısır Vizesi Almak
    Portekiz Vizesi Almak
    Romanya Vizesi Almak
    Yunanistan Vizesi Almak
    Danimarka Vizesi Almak
    İsveç Vizesi Almak
   Çin Vizesi Almak
   Bulgaristan Vizesi Almak
  Polonya Vizesi Almak
  İsrail Vizesi Almak
   Moldova Vizesi Almak
    Hindistan Vizesi Almak
   Macaristan Vizesi Almak
    Küba Vizesi Almak
   Malezya Vizesi Almak
   Tunus Vizesi Almak
   Cezayir Vizesi Almak
  Maldiv Vizesi Almak
  Etiyopya Vizesi Almak
  İzlanda Vizesi Almak
 

Vize Nasıl Alınır

    Her ülkenin vize almak için başvurabileceğiniz, konsolosluklar, büyük elçilikler gibi temsilcilikleri vardır. Vize başvurusunda bulunurken, hangi amaçla vize alacağınızı önceden belirleyip (çalışma vizesi, öğrenci vizesi, turist vizesi vb.) ona uygun formu doldurduktan sonra ilgili makamdan görüşme için randevu almanız gerekmektedir. Her ülkenin istediği dokümanlar farklılık göstermektedir. Buna göre görüşmeye gitmeden önce, sizden istenen belgelerin, almak istediğiniz vize için uygun ve tam olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Böylece vize için başvurduğunuz ülke için bir risk teşkil etmediğinizi ve o ülkeye yasa dışı yollarla kaçmayı planlamadığınızı kanıtlamış olursunuz. Bundan sonra yapılması gereken tek şey, mülakat sırasında karşınızdaki görevliyi bu konuda ikna etmek olacaktır. Genel olarak her ülke için istenen belgeler aşağı yukarı aynıdır. Turistik Vize başvurularında sizden istenen belgeler;
Eğer çalışıyorsanız,

Hangi şirkette ne kadar süredir çalıştığınızı gösteren imzalı bir yazı, SSK sicil kaydınız, Şirketin ticaret sicil kaydı, imza sirküleri, vergi levhası, Maaş bordronuz, Banka hesabınızın dökümü, Kredi kartlarınızın fotokopisi, Üzerinize kayıtlı olan gayrimenkul, araba vs. belgeleri, Gideceğiniz ülkeye olan uçak bileti ve otel rezervasyonu, Varsa sağlık sigortanızın fotokopisi Öğrenciyseniz, ailenizden bu belgeleri temin etmeniz gerekmektedir. Ayrıca öğrenci kimliği ve ailenizin sizin seyahatinize sponsor olduğunu gösteren bir yazı gerekmektedir.
Ticari Vize almak için genel olarak beklenen belgeler, turist vizesine ilave olarak, gidiş nedeninizi belirten toplantı veya seminer vs. davetiyesi, görüşeceğiniz şirketten size gönderilmiş bir yazı gibi belgeler vizeyi almanızı daha da kolaylaştırmaktadır.
Akraba Ziyareti Vizesi almak için turistik vize için istenen belgelere ilave olarak davet mektubu gerekmektedir. Ancak mülakat esnasında görevliyi, yasa dışı göçmen olarak o ülkeye yerleşmeyeceğinize dair ikna etmeniz daha çok gerekli olabilir.
Öğrenci Vizesi alırken eğitim masraflarını sizin karşılamanız halinde turistik belge için gerekli belgeleri ve eğitim amaçlı gideceğiniz okuldan, size gönderilmiş olan ve kabul edildiğinizi gösteren bir yazı gerekmektedir.
Tüm bu vize işlemlerini bir tur şirketi aracılığıyla, aynı belgeleri temin etmek suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı ülkelerin vize başvuruları ve vize işlemleri için şahsi başvuru gerekmektedir.

VİZE ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İP UÇLARI

Eğer Amerikan ve şengen vizeniz varsa o zaman bazı ülkelere vize almak kolaylaşıyor. Mesela Amerikan vizeniz varsa o zaman Meksika vizesi almanız kolaylaşıyor. Pasaportunuzda Amerikan vizenizin olması, şengen vizesinin süresini uzatabiliyor. İsrail vizesi, dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Pasaportunuzda İsrail vizesinin bulunması, bazı Arap ülkelere girişi zorlaştıracağı gibi, aynı şekilde pasaportunuzdaki Arap ülkeleri vizeleri de İsrail’e girişinizi zorlaştırabilir. En rahat olan ülkeler Uzak Doğu ülkeleri. Mesela Tayland gibi bazı Uzak Doğu ülkelerine giderken vize almanıza gerek yoktur.

BAŞVURUNUZUN REDDEDİLMESİNİN NEDENLERİ NELER OLABİLİR

Eğer bir işiniz yoksa ve çalışmıyorsanız, maddi gelirinizi belgeleyemiyorsanız büyük bir ihtimalle vize başvurunuz reddedilecektir. Çünkü vize almanız için sizden beklenen şey, öncelikle bu seyahati yapabilecek ve orada bulunduğunuz sürece size yetebilecek maddi gücünüzün belgelenmesi olacaktır.
Ayrıca geçmişinizde herhangi bir yasa dışı olaylara karışmış olmak, herhangi bir mahkumiyet olması halinde Konsoloslukta soru işareti oluşturmaktadır.
Tüm bunların dışında, Konsolosluklar hiçbirimizin bilemeyeceği nedenlerle de vize başvurunuzu reddedebilirler.
Vizenizin reddedilmesi halinde ister bir sonraki ay, isterseniz 2 yıl sonra başvurabilirsiniz. Çünkü vizenizin bir defa reddedilmesi, bir daha alamayacağınız anlamına gelmiyor. Ancak bu süre içerisinde durumunuzu değiştirmemişseniz, yapacağınız başvurunun hiçbir faydası olmayabilir. Eğer reddedilme sebebinizi biliyorsanız ve mesela işiniz ve geliriniz olmadığından dolayı reddedilmişseniz, daha sonraki yapacağınız başvurunuzda bu sebebin ortadan kalkmış olması ve çalışıyor olmanız, vize başvurunuzun kabul edilmesini sağlayabilir
.

2009 Bu Web Sayfası Denver Ltd. Aittir İzinsiz Kopyalanması Yasaktır!!!!

Bu Web Sayfası Bütün Web Browser'lar Tarafından Görüntülenebilir